2015. május 3., vasárnap

A Halálos iramban 7 utoljára csücsül a világ tetején

A Halálos iramban 7 már negyedik hete a legnézettebb film az Egyesült Államokban. Erre a bravúrra huszonkilenc film volt képes a mozitörténet során, utoljára Az éhezők viadala nem talált legyőzőre négy, egymást követő héten. A Halálos iramban hetedik része 18,2 millió dollárral gyarapította a bevételét, és így már 320,5 milliónál jár Amerikában.

Kínában óriási népszerűségnek örvend a kocsis akcióorgia, három hét alatt 323 millió dollárt költöttek a filmre Ázsia legnépesebb országában. Ennek köszönhetően a Halálos iramban 7 a harmadik olyan film, amelynek a bevétele meghaladta az egymilliárd dollárt az Amerikán kívüli világban. Erre a mutatványra eddig csak a Titanic és az Avatar volt képes.

Ha Amerikát nem hagyjuk ki a számításból, akkor a Halálos iramban 7 összbevétele 1,3 milliárd dollár. Ezzel megelőzte a Jégvarázs-t, és az ötödik legtöbbet kaszáló filmmé lépett elő. A Paul Walkert búcsúztató film egyeduralkodása azonban eddig tartott, jövő héten már nem a Halálos iramban sikereivel fog kezdődni a hétvégi mozinézettségről szóló cikkünk.


A Bosszúállók: Ultron kora ugyan csak ezen a héten fog debütálni Amerikában, de negyvennégy másik országban már bemutatták, és nem elég, hogy mindenhol első helyen nyitott, de az első rész arányosan számított bevételénél is 44 százalékkal többet hozott. Dél-Koreában volt a legnagyobb az őrület, az ország eddigi második legtöbbet hozó premierjét produkálva 28,2 milliót hozott el onnan a film. Angliában 27,3 milliót hagytak a mozik pénztárainál a nézők, a szigetországban még sohasem kezdett ennyire erősen szuperhősös film.



Úgy hozott össze 201,2 millió dollárt a Bosszúállók: Ultron kora egy hétvége alatt, hogy olyan óriási piacokon még be sem mutatták, mint a már említett USA, Kína, Japán, vagy Latin-Amerika legnagyobb része. Egy hét múlva bődületes számokkal lesz tele az összefoglaló.
A Halálos iramban hetedik részén kívül más filmeket is játszanak azért az amerikai mozik. A hét legerősebben nyitó premierje az Adaline varázslatos élete című romantikus dráma volt, amelyre 75 százalékban nők voltak kíváncsiak, és 13,4 milliót gyűjtött össze. Az Ex Machiná-t pár hetes tapogatózás után szétterítették az országban, és 39 mozi helyett már 1255 filmszínházban játszották. A forgalmazó taktikája bevált, a sci-fire 5,4 millió dollárban vettek jegyet a hétvégén, ezzel a hatodik legnézettebb film lett Amerikában.


Russell Crowe The Water Diviner című rendezői debütálása viszont már biztos, hogy nem fog feltűnni a legjobb tízben. 320 moziból 1,2 milliót szedett össze, és a forgalmazó nem tervezi, hogy ennél több filmszínházban vetítse a filmet.


A tízes észak-amerikai toplista (zárójelben a hétvégi bevétel és az eddigi összbevétel millió dollárban):

1. Halálos iramban 7 ($18,2 / $320,5)
2. A pláza ásza Vegasban ($15,5 / $44)
3. Adaline varázslatos élete ($13,4 / $13,4)
4. Végre otthon! ($8,3 / $153,8)
5. Unfriended ($6,2 / $25,2)
6. Ex Machina ($5,4 / $6,9)
7. The Longest Ride ($4,4 / $30,3)
8. Keményítőkúra ($3,9 / $84,1)
9. Monkey Kingdom ($3,6 / $10,3)
10. Woman in Gold ($3,5 / $21,6)

Forrás: http://www.origo.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése