2017. április 4., kedd

Családi háború

Noha vannak tervben spin-offok, Dominic Toretto és csapata nagyon úgy tűnik , hogy 2021-ben végleg elbúcsúznak a rajongóktól.
Mindez azonban nem egy filmmel, hanem háromrészes trilógiával teszik , melynek első felvonása a most áprilisban debütáló nyolcadik epizód. Az Universal  ezúttal F Gary Gray rendezőt nyerte meg magának, aki szakítva a franchise korábbi darabjaira jellemző stílussal, egy új irányba terelte el a sorozatot , amelyben megismerhetjük Dom Toretto sötétebb oldalát.


Manapság a marveles szuperhősök főszereplésével készült mozisorozatok hajtják a legtöbb hasznot, és összbevételben a már véget ért Harry Potter - Filmek  , a Peter Jackson féle Tolkien -adaptációk , a Star Wars Saga , valamint valamint az évtizedek óta futó James Bond -franchise tudják megközelíteni ezeket az alkotásokat.
Az élbolyba még a Transformers , A karib-tenger kalózai, valamint a Halálos Iramban hármas fogatnak sikerült befutnia. Míg a már említett Marvel filmes Univerzum 11 milliárd dollárnál jár , addig Dominic Torettóék  kalandjai 3,8 milliárd dollárt gyűjtöttek az évek során. Mindenesetre az Universalnak nem lehet oka panaszra , mert a Halálos Iramban 4-től kezdve egyre komolyabb bevételeket produkált a sorozat, legutóbb , 2015-ben például 1,5 milliárd dollárt kalapolt össze.Ha pedig bejön a mostani rendezőváltás , valamint Oscar -díjas színészekkel kiegészült  gárda, akkor jó esély van arra , hogy ezt a számot is felülmúlják. A stúdió vezetősége mellett a színészek is látnak még potenciát a Vin Diesel főszereplésével futó franchise-ban , ezért örömmel írták alá a szerződésüket egy befejező trilógiára.



"Azt mondtam, hogy csak abban az esetben  folytatom a munkát , ha a csapatban mindenki más is szeretné leforgatni ezt a három mozit. Olyan filmeket , amiket az összes korábbinál grandiózusabbak , és igazán igazán büszkék lehetünk rájuk . -Mesélte Vin Diesel arról , miért adta be a derekát a stúdiónak . - Ez egyrészt azért fontos számunkra , mert Paul (Walker) testvérünk hagyatéka , másfelől pedig  a Halálos Iramban-Sorozat lassan két évtizede fut, így ez egyfajta megkoronázása ennek az időszaknak. "

Dom felrúgja a szabályokat  

 

 A forgatókönyvíró Chris Morgannek ez a hatodik Halálos Iramban - filmje a sorban, amire azért tekintett hatalmas feladatkén , mert az eddigi alkotásokat összefűzve kellett felépítenie a zárótrilógia első felvonását. Mivel Dieselhez hasonlóan Morgan is méltóképpen szeretné elbúcsúztatni a sorozatot , ezért olyan sztorit képzelt el , amely alaposan meglepi a közönséget.



"Mi történik akkor ha a familia központi figurája - aki mindig arról prédikált , hogy összetartozás mennyire fontos, és soha ne fordíts hátat a családnak - hirtelen felrúgja a szabályokat?  Mi van ha egy olyan ösvényre lép , ami miatt a szeretteivel találja szemben magát ? Erre még nem volt példa a korábbi részekben.  Ez a film egy nagyszerű dráma a franchise-nak . A megközelítés pedig mindenkinek tetszett, így úgy döntöttünk , hogy érdemes belevágnunk ebbe."



 Semmi sincs kőbe vésve 


A producer, Neal H. Moritz és Vin Diesel számára leginkább azért vált vonzóvá a projekt, mert mert egy egészen új Sztori született, ugyanakkor a sorozatra jellemző elemek is megmaradtak, amelyeket a rajongók nagyon szeretnek a halálos Iramban -Filmekben.

"Ami mindig is lenyűgözött ezekben a filmekben , hogy a karaktereink egy vékony mezsgyén , a jó és a rossz között egyensúlyoznak. Lehetővé tettük ezeknek a figuráknak, hogy különböző utakat járjanak be. Ha belevágtunk egy egy új fejezetbe, soha nem véstünk kőbe nekik semmit,hagytuk, hogy organikusan fejlődjenek. Izgalmas volt látni, mennyire változatos az ő utazásuk , mi pedig velük tarthattunk ezekben a kalandokban . Azt hiszem, ez az, amit a közönség is kedvel a Halálos Iramban-filmekben: Szeretik a szereplőket, de sohasem tudják, hogy pontosan hol fognak kikötni, mi történik majd velük a nap végén" -árulta el Moritz.

 

Robbanás, ami megrázta Izlandot   

 

Tavaly áprilisban a stáb egy hosszabb akciójelenetet vett fel Izlandon. A látványos felvételen rögzített robbanás állítólag a valaha készített legnagyobb ilyen snitt volt a szigetország történetében.
A színészgárda egyébként vett fel jeleneteket egzotikus helyszíneken is, például Dubajban, Rio de Janeiróban, valamint Havannában. Ez utóbbi azért is különleges, mert a Halálos Iramban 8 az első hollywoodi mozi, amelyet Kubában forgathattak.




Toretto sötét oldala 


A forgatókönyvíró Chris Morgannel ellentétben a rendező, F. Gary Gray volt a zöldfülű a csapatban, ugyanis neki ez ez első Halálos Iramban-filmje, de korábban a Túl mindenen kapcsán már dolgozott együtt Vin Diesellel. Noha direktorként csak néhány nagyobb mozit jegyez.
-Például a Nincs Alkut, Az olsaz melót, vagy éppen a Törvénytisztelő polgárt -, a producerek mégis melette tették le a voksukat, mert úgy látták, az a stílus amit képvisel , nem áll messze a franchise-tól . Gray számára pedig a projekt egy visszautasíthatatlan ajánlat volt.
"Művészként, filmszakértőként az ember mindig egyre nagyobb kihívásokat keres magának. 
Számomra ez egyértelműen egy ilyen munka volt- árúlta el Gray. - Akartam valami egészen újszerű dolgot behozni a sorozatba, és ez a sztorival kezdődött . Teljesen más, mint az előzőek , olyan, amit még nem láthattak a fanok" - mondta a rendező akitől Vin Diesel vette át a szót .- " A Túl Mindenen   során dolgoztam Garyvel , így éreztem, hogy Dom egy sötétebb oldalát mutatja majd be . És azt is tudtam tökéletes lesz - mesélte a tar színész.- Gary számára nagyon fontos az alakítás ez az oka, amiért több Oscar-díjas színész is szerepet kapott a filmben." 
Gray fejében már összeállt, mit szeretne megvalósítani ebben a moziban, amikor leült aláírni a szerződését. Elsősorban nem az akciójelenetekre akart fókuszálni, hanem a karakterekre, legfőképpen Vin Diesel figurájára. " Dom Toretto mindig is a családról szólt, ezért a cselekmény teljes ellentéte annak , amire a rajongók számítanának. De nem csupán egy más típusú sztórít akartam , hanem olyan alakításokat, amiket a nézők még nem láttak ettől a színészgárdától. Most lehetőségük nyílt felfedezni ezt az ismeretlen emocionális birodalmat Dommal, aki a családjával száll szembe" - Mesélte a Direktor.


Évek óta fűzték Charlize Theront

 


A nyolcadik epizód bővelkedik sok új húzónévben, ezek egyike Charlize Theron, akit az Univesal egy ideje már szeretett volna megszerezni magának a filmhez. " Régóta akartunk egy erős negatív női főhőst a franchise-ba. Nem titok, hogy egy ideje rajta tartottuk a szemünket  Charlize-on , évek óta szerettük volna leszerződtetni. Amikor felvázoltuk neki, milyen szerepet szántunk neki a filmben, azonnal igent mondott" - árulta el a producere, Neal H. Mortiz.




(03.29.) jelent meg a Mozimánia áprilisi lapszáma.
Óriásposzter : Halálos Iramban 8 (80x56 cm)

Facebook: Cinemánis Mozimánia 

 

 

 

facebook.com/fastfanfurious

Kövess minket a Facebookon vagy Instagramon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése