2017. április 3., hétfő

Újabb ádáz száguldás veszi kezdetét a mozikban - Halálos iramban 8

F. Gary Gray rendezésében Dom és csapata immár a nyolcadik akalommal csap a lóerők közé.
Kevés annyira sikeres széria létezik a filmes világban, mint a Halálos iramban, ami bár egyik legfontosabb szereplőjét sajnálatos módon elveszítette, a lendületét azonban semmiképpen sem.


A Vin Diesel által alakított Dominic „Dom” Toretto és csapata hiába akarna végre lenyugodni erre egylőre semmi esélyük sincs. Pedig Brian O'Conner (Paul Walker) eltávozása után félő volt, hogy hőseink körül végleg eloszlik a benzingőz. Dom és Letty (Michelle Rodriguez) az utcai hajszák helyett a nászútjukat tervezik inkább, de a csapat többi tagja is inkább polgári elfoglaltságok felé fordult.



De bármennyire is csábító lenne egy Darren Aronofsky-féle A pankrátorhoz hasonló, mélyen egzisztenciális alkotás az egykori sofőrökről, és a normális életbe való betagozódásuk nehézségéről. Ehelyett inkább a múlt egy szelete nyúl vissza Dom-ért, hogy a sokadik meló miatt újra őrült száguldásba kezdjen. A volán mögé való visszatérés csábítása pedig egyébként is nagy volt Dom számára, de ha olyan képet ölt, mint Cipher, a raszta cyberterrorista (Charlize Theron), akkor meg egyenesen ellenállhatatlan.

Persze a csapat, vagyis ahogy a filmben vagy százszor elhangzik: a család leforrázva áll egykori vezetőjük látszólagos megőrülés előtt. Nem is tépelődnek sokat, és New York, Oroszország, Izland és Kuba utcái erednek minden akcióhős legkopaszabbika után, némi magyarázat reményében. És persze a kormányszervek sem nézik csak úgy tétlenül az eseményeket.

Ettől fogva pedig nincs egy talpalatnyi föld, ami ne lenne alkalmas egy jó kiadós száguldásra, de ha mégis akkor meg biztosan felrobban, összedől, vagy ezek összessége.
A Halálos iramban 8 nem az eszünket, hanem szemünkön keresztül a zsigereinket akarja magával ragadni, és egy olyan filmnek, amiben egy őrületes autósüldözés közepébe egyszer csak egy batárnagy tengeralattjáró kapcsolódik be, elég jó esélyei vannak erre.

 Forrás:www.tvgo.hu



facebook.com/fastfanfurious

Kövess minket a Facebookon vagy Instagramon.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése