Jó hírünk van azok számára, akik szomorkodtak, hogy csak 2020-ra készül el a Halálos iramban 9. része: mégis láthatjuk a vásznon a szereplőket 2019-ben is. Ahogyan már két napja is találgattuk, a Dwayne Johnson - Jason Statham fémjelezte spin-off bemutatódátumát jelentették be a helyére - igaz, nem pont a megüresedett áprilisi időpontra, hanem 2019. július 26-ára.

A Halálos iramban 8-ban sokak kedvence volt Luke Hobbs és Deckard Shaw párosa, egész pontosan az ő ellenségesnek induló, de a film során fokozatosan egyre barátibbá váló keménykedésük (na meg persze Shaw humoros akciózása a repülőgépen). Ezt pedig a stúdió már a tesztvetítések során is érzékelte, így a premier után napokkal már be is jelentették saját filmjüket. Most pedig már úgy tűnik, már a fő szállal szemben is egyre inkább prioritást élvez ez a különálló történet - Vin Diesel legnagyobb bánatára.

Nekünk azonban nincs okunk a bánkódásra, általános vélemény, hogy az egyre inkább önismétlővé váló és a lassacskán önmagára licitálni képtelen szériának jót fog tenni a változatosság. Johnson és Statham jeleneteit még azok is szerették, akik egyre inkább unják már a túlzó üldözéseket és Vin Diesel családozását, márpedig a producereknek már rájuk is gondolniuk kell, hiszen a 8. rész bevételei elmaradtak a hetedikétől, az USA-ban pedig a hatodikétól is.
 
Természetesen a képlet azért nem ennyire egyszerű, nem szükségszerű, hogy ami kis dózisokban működik, az nagyban is fog, és hogy egy ötletes mellékszálra fel lehet építeni egy egész estés filmet. A Szikla mindenesetre "a filmtörténelem legkirályabb bunyóját" ígéri.