Felemás hírekkel találták magukat szembe a Halálos iramban széria rajongói az elmúlt napokban. Először kiderült, hogy a 9. felvonásra egy évvel tovább kell várniuk, hiszen a 2019. áprilisára tervezett bemutatót a Universal áttolta 2020. áprilisára. Nem sokkal később azonban beigazolódott a sejtésünk, miszerint ennek oka nem más, mint a Dwayne Johnson és Jason Statham karakterére fókuszáló spin-off.

Luke Hobbs és Deckard Shaw figuráit ugyanis falta a közönség, ezért a stúdió úgy döntött, hogy két év múlva nem a sorozat új részét, hanem egy különálló filmet mutatnak be inkább. Ennek azonban nem mindenki örül a Halálos iramban családban, a filmekben Romant alakító Tyrese Gibson több Instagram posztban is céltáblájára tűzte Dwayne Johnsont, őt okolja ugyanis a csúszás miatt.


Gibson a bejegyzések szövegeiben Johnsont és a produkciós cégét, a Seven Bucks Productiont okolja, amiért elérték, hogy a franchise róla szóljon, és ne a csapatról. Kijelentette, hogy ha rászólnak fentről, akkor sem törli a posztot, amiben még a nagyon csúnyán félresikerült Baywatch miatt is beszól kollégájának. Egy másik bejegyzés alatt aztán még ennél is bővebbre fogta a mondandóját.


Tyrese Gibson egy ideje már cseszegeti A sziklát, hogy a saját filmjét tegye át a Halálos iramban 9 premierje utáni időszakra, az immár hivatalossá vált dátumváltozás azonban úgy tűnik, teljesen leverte nála a biztosítékot, úgyhogy rögtön üzent egyet Johnson-nak az Istagramon:

“Gratulálok Sziklának és fogadott tesójának, azaz a 7 buck produceri partnernek @hhgarcia41, hogy elintéztétek, hogy a Halálos iramban franchise rólatok szóljon. És hozzád hasonlóan, DJ, még ha fel is hívnak, akkor sem fogom törülni ezt a posztot. Srácok, 2020 áprilisában találkozunk #FastFamily, igaz? Na ne… Ez az egész a #TeamDewayne-ról szól. Megéri 3 évet várni? #NoShaw, csak Hobbs, ez lesz a következő #BayWatch? Nyugi srácok, csak egy szenvedélyes filmkritikus vagyok.”

Kiderült ugyanis, hogy korábban a producerek hasonló lehetőséget ajánlottak fel ő és a Tejt alakító Ludacris számára, azonban ők elutasították azt. Gibson nem kevesebbel vádolja Johnsont, mint a Halálos iramban család szétszakításával, és valóban, állásfoglalás nélkül is nehéz elképzelni, hogy fog Gibson, Johnson és a vele a port korábban szintén összerúgó Diesel együtt kamera elé állni.


Mert a 9. részre mindannyian aláírtak, de az ilyen, és ehhez hasonló botrányok miatt némileg keserű szájízzel nézhetjük majd a családról, bajtársiasságról és összetartásról szóló filmsorozat következő felvonását. Kíváncsian várjuk, mit szól mindehhez a közösségi médiában szintén aktív, de egyelőre várakozó állásponton lévő Dwayne Johnson.